Slik endrer du åpningstidene dine hos Google

De fleste av oss spør Google om hjelp når vi skal finne åpningstidene til en bedrift. Vi tar opp telefonen, googler bedriften og forholder oss til svarene vi får direkte i søkeresultatene.

Google apningstider scaled

Derfor er det viktig at dine åpningstider er korrekte og oppdaterte på Google når dine kunder søker etter deg. Dette gjelder også dersom du av ulike grunner må holde midlertidig stengt. I denne enkle guiden viser vi deg hvordan det gjøres.

Steg 1: Ta eierskap til din Google My Business

«Google My Business» er Googles plattform for å administrere bedriftsinformasjon, altså den informasjonen som kommer opp om din bedrift når kunder søker etter deg. Gå til Google My Business, logg inn og ta eierskap til bedriften din. (Hopp over dette steget hvis du har gjort det tidligere)

Steg 2: Velg «Informasjon» i menyen

Når du er innlogget i My Business og har tatt eierskap til din bedrift, vil du få opp en startside om vist nedenfor. Derfra navigerer du til menyen på venstre side av skjermen, og velger «Informasjon».

Steg 3: Velg åpningstidene du vil endre

For å redigere de ordinære åpningstidene dine, klikker du på blyanten ved siden av åpningstidene. Du kan også redigere det Google kaller «spesielle åpningstider», som er åpningstider på blant annet helligdager i forbindelse med påske eller jul. For å redigere disse klikker du på «Legg til spesielle åpningstider».

 

Screenshot fra "Google my business". Foto.

Steg 4: Velg de riktige åpningstidene

For ordinære åpningstider klikker du på de ulike ukedagene og velger korrekt tidspunkt for åpning og stenging per dag. For spesielle åpningstider klikker du på «Bekreft åpningstidene» for å redigere åpningstider for hver enkelt dag. Klikk til slutt «Bruk» for å lagre endringene.

 

Screenshot fra "Google my business". Foto.

 

Gratulerer! Du har nå oppdatert åpningstidene dine på Google. Dette vil gjøre det mye enklere for kundene dine å komme i kontakt med deg innenfor de riktige åpningstidene.

Trenger du hjelp med å få tilgang til din Google My Business eller har spørsmål om din bedrifts synlighet på Google? Vi er sertifisert Google Partner og står klare til å hjelpe deg. Ikke nøl med å gi oss en lyd, så ser vi på dine muligheter sammen.

Spørsmål om din bedrifts synlighet på Google?

Bilde av Lise Berntsen