Fred1945

07 piler ned

I forbindelse med 75-årsmarkeringen av krigens slutt planla museene i Agder en fotoutstilling som skulle vise gleden blant folket i maidagene 1945. Dette var opprinnelig planlagt som en vandreutstilling med fysiske bilder, men på grunn av covid19-pandemien våren 2020 måtte museene tenke nytt. Vi i 07 Media Sør fikk forespørsel om å utvikle en digital versjon av utstillingen – en nettside som skulle huse 30 bilder fra samtlige kommuner i Agder. En viktig forutsetning var at utstillingen skulle være tilgjengelig for alle aldre og at den skulle kunne brukes til opplæring.

 

Den første oppgaven var å avgjøre navnet på den digitale utstillingen, «Fred 1945». Det var viktig for oss at utformingen av nettsiden stod i stil til budskapet, og selve utstillingen er derfor designet som om man blar gjennom et gammelt fotoalbum. Gjennom fargevalg, grafiske elementer og skrifttype skapes et røft, gammeldags uttrykk på nettsiden. Skrifttypen gir assosiasjoner til en eldre skrivemaskin, noe som passer godt med budskapet.

 

I tillegg til selve fotoutstillingen inneholder nettsiden også tekster om krigsårene 1940 – 1945, samt en informasjonsvideo som ble redigert for å stå i stil med uttrykket.

 

Vi er svært fornøyd med jobben som ble gjort av 07, profesjonalitet i alle ledd.

 

Jan Egil Hansen, prosjektleder, Vest-Agder-museet

 

Se hvordan utstillingen så ut

 

 

Skal vi ta en prat?