Praksisplass skaper vei videre inn i arbeidslivet

Hvert år tilbys en til to mastergradsstudenter i samfunnskommunikasjon ved Universitetet i Agder (UiA) praksis hos 07 Media Sør. Gjennom praksisperioden blir de kjent med en rekke fagfelt og får prøve seg på ulike kommunikasjonsfaglige oppgaver.

Praksisstudenter 07 Media Sor

Vil bidra til å skape spennende studier

Samarbeidet med UiA har gått over flere år, og ordningen tilbyr studentene et avbrekk fra den teoretiske studiehverdagen. Praksisperioden er en integrert del av studieløpet, og går over 6 uker i høstsemesteret.

–  Som en kompetansebedrift på Sørlandet er vi opptatt av utdanningstilbudet for unge mennesker som vil utdanne seg innen våre fagområder, forteller daglig leder i 07 Media Sør, Randi Granvold.

–  Vi ønsker å bidra til å skape spennende studier, og bidrar ved å ta imot praksisstudenter og komme med innspill til kompetanseplanene på studiene, sier hun.

Praksisordningen omfatter flere bedrifter på Sørlandet, hvor studentene selv søker seg til ønsket praksisbedrift. Deretter fordeles studentene på bedriftene gjennom samarbeid mellom UiA, bedrift og student. Her vektes blant annet motivasjon og kompetanse for å matche riktig student med riktig bedrift.

 

Innsikt i et bredt fagfelt

Gjennom praksisoppholdet deltar studentene i det løpende kommunikasjonsarbeidet på huset. De får prøve seg på praktiske arbeidsoppgaver innen en rekke fagfelt, og får innblikk i et travelt kommunikasjonshus med stor bredde i fagområder – fra bildekor og trykkeriproduksjon til design av nettsider og digital markedsføring.

– Det er en berikelse å få inn unge mennesker i bedriften som kan utfordre det etablerte og bidra inn i prosjekter og prosesser. Ikke minst gir samarbeidet med UiA oss en unik tilgang til flinke og nyutdannede mennesker, hvor vi kanskje kan bidra til å beholde kompetansen her på Sørlandet, sier daglig leder Randi.

 

Møt noen av våre tidligere praksisstudenter:

 

Damares Stenbakk

Var i praksis hos 07 Media Sør høsten 2017. Er i dag kommunikasjonsrådgiver hos Universitetet i Agder.

Damares Stenbakk

– Jeg gjorde research og syntes at 07 Media Sør virket som et fint sted å ha praksisplass, forteller Damares.

– Det var utrolig gøy og spennende. Jeg fikk muligheten til å lære litt av alt i de ulike avdelingene, for å se hvordan de jobbet med kunder, arbeidsavtaler, kommunikasjonsplan og mer.

– Jeg lærte å bygge en god kunderelasjon og et godt nettverk. Og være et ja-menneske! Det å si ja til alt og være nysgjerrig, fikk meg med på så utrolig mye gøy.

–  Det var varierte oppgaver, svært kompetente folk og et godt arbeidsmiljø! Karrieremessig ga praksisen meg motivasjon til å kunne utfolde meg kreativt og se mulighetene i kommunikasjonsbransjen.

 

 

Ingrid Larsen Dihle

Var i praksis hos 07 Media Sør høsten 2018. Er i dag Account Executive hos Microsoft.

Ingrid Larsen Dihle

– 07 Media Sør virket for meg som et godt etablert kommunikasjonshus, som kunne bidra til at jeg fikk erfare å delta på varierte prosjekter og arbeidsoppgaver, forteller Ingrid.

– Praksisperioden var veldig interessant. Det var gøy å ha en såpass variert arbeidsdag med flere reiser utomhus, med et hyggelig arbeidsmiljø hvor det var lett å føle seg inkludert og sett.

– Det nyttigste jeg lærte i praksisperioden var evnen til å sjonglere mange baller i luften samtidig. Ting gikk i ett, men det var givende arbeid å bidra på prosjekter hvor jeg selv kunne se resultatene komme til live. 

–  Praksisperioden ga meg en større forståelse for arbeidslivet, og en smakebit på en framtid innenfor kommunikasjonsbransjen. Det økte også egen forståelse for personlige styrker og svakheter.

 

 

Ingvild Helle Hagen

Var i praksis hos 07 Media Sør høsten 2018. Er i dag digital innholdsmarkedsfører hos 07 Media Sør.

– Jeg vil beskrive praksisperioden min med tre stikkord: Travel, morsom og lærerik! forteller Ingvild.

– Jeg fikk innsikt i en helt ny bransje, og bli kjent med fagområder jeg kanskje ikke visste så mye om fra før. Jeg synes vi fikk tillit og ansvar som praktikanter, og merket fort at bransjen krever både pågangsmot og kreativitet.

– For min del ledet praksisperioden til en deltidsjobb videre ved siden av masterstudiet, og deretter fulltidsstilling hos nettopp 07 Media Sør etter fullført master.

– I dag arbeider jeg med digital markedsføring på vegne av selskapets kunder, og er borti litt av hvert – fra sosiale medier til Google Ads, innholdsmarkedsføring og strategi. Det er veldig moro å få være en del av et kreativt selskap med mange spennende kunder!

 

 

Siril Reyes Aartun

Var i praksis hos 07 Media Sør høsten 2019. Er i dag sosiale medier-ansvarlig og innholdsprodusent hos Sparebanken Sør.

– Jeg var nysgjerrig på hvordan det var å jobbe i et kommunikasjonsbyrå, og hadde fått et godt inntrykk av 07 Media Sør, forteller Siril.

– Praksisperioden var et fint avbrekk fra den teoretiske studiehverdagen, og det var inspirerende å få være en del av et arbeidsmiljø over flere uker.

– Det var interessant å få et innblikk i byråhverdagen, og få ta del i store og små prosjekter. Gøy å få prøve seg på alt fra nettsidedesign og foredrag til innholdsmarkedsføring.

– Jeg ble enda tryggere på hva jeg liker å jobbe med, nemlig organisk innhold i sosiale medier og innholdsmarkedsføring, og har vært så heldig å få drømmejobben hvor jeg får drive med nettopp dette.

 

 

 

 

Karuna Fagerstrøm

Var i praksis hos 07 Media Sør høsten 2020. Tiltrer snart som innholdsprodusent hos Sparebanken Sør i Arendal.

– 07 Media Sør var førstevalget på lista da vi skulle ønske oss praksisplasser, forteller Karuna.

– Å være i praksis hos 07 var lærerikt, spennende, krevende og til tider noe kaotisk. 07 er en arbeidsplass hvor det skjer noe nytt til enhver tid og som praksisstudent gjelder det å henge med i svingene og tørre å hive seg inn i møter og oppgaver.

– Ved å få innblikk i mange aspekter ved kommunikasjon, har jeg lettere kunne peile ut hva jeg ønsker å jobbe med innen kommunikasjonsfaget.

– Da jeg nå har vært så heldig å få gå inn i Sparebanken Sør vil jeg nok i løpet av høsten kjenne på hvilke verktøy jeg har tatt med meg fra 07 Media Sør.

 

 

Høsten 2021 står en ny praksisperiode for tur, og vi i 07 Media Sør gleder oss til å ta imot nye praktikanter!