Filme med mobil: Våre tips!

Video vokser i popularitet og har raskt blitt en viktig del av bedrifters mediemiks og – strategi. Her gir vi deg 10 konkrete tips når du skal filme med mobil til sosiale medier eller andre kanaler.

Filming med mobil

Les også: Hvorfor du bør bruke film i markedsføringen

1. La mennesker være i fokus

Vi mennesker liker å se ansiktet til andre mennesker! Sosiale medier er tross alt sosiale, og et smilende ansikt kan gi god stopp-effekt i scrollingen. Bruk deg selv, kollegaene dine, kundene dine eller medlemmene dine. Eller hva med å utfordre sjefen til å stille på kamera?

 

2. Film stående

De aller fleste ser på telefonen vertikalt. Derfor er det lurt å filme stående, slik at du fyller mest mulig av skjermen når folk scroller nedover feeden. Hvis du filmer i liggende format, vil filmen bli veldig smal på mobil og ta liten plass i feeden. Unntaket her er filmer som skal brukes på YouTube, som har et horisontalt format.

 

3. Kom til poenget med én gang

Du har bare 1,9 sekunder på å fange oppmerksomheten, og 2-3 sekunder på å overbevise om at filmen din er verdt å se på. Kom til poenget med én gang, og ikke spar det beste til slutt.

4. Ikke film direkte mot lyset

Å filme direkte mot sola eller en lampe er en dårlig idé. Dette gjør at personen i front vil få skygge i ansiktet og bli mørk mot det skarpe lyset i bakgrunnen.

 

5. By på deg selv

Det er lite som fungerer bedre i sosiale medier enn ekte mennesker som tør å by på seg selv. Vær raus, del av kunnskapen din og la personligheten din skinne gjennom til seeren.

 

6. Hold deg til 5-30 sekunder

I sosiale medier er vi vant til at ting skjer raskt, og vi har lite tid til å sitte og se på lengre filmer. Prøv å holde filmen din innenfor 30 sekunder hvis det lar seg gjøre!

Filme med mobil tips

7. Kjør en enkel Boomerang

Ikke tid til å lage film, eller vet du ikke helt hva du skal si? Lag en enkel boomerang! En boomerang er en kort filmsnutt som går i loop, hvor fokuset er på en gjentakende bevegelse som ofte får oss til å smile. Det finnes en egen Boomerang-app, og Instagram har også dette innebygget som valg når du skal lage en story.

Boomerang for iPhone

Boomerang for Android

 

8. Husk å tekste filmen

Teksting av alt eller deler av det som blir sagt gjør filmen mer tilgjengelig – både for dem med hørselshemning og dem som ser film uten lyd for eksempel fordi de sitter på bussen eller står i kø på butikken.

 

9. Du kan komme langt med enkelt utstyr

Hvis du vil sikre at kvaliteten på filmen blir så god som mulig, kan det være verdt å investere noen kroner i utstyr. Det trenger absolutt ikke å være verken dyrt eller komplisert. Du kommer langt med et stativ for stabil filming på ett sted, en mobilgimbal for å filme i bevegelse og en liten myggmikrofon til mobil.

 

10. Ikke vær så streng med deg selv

Kanskje viktigst av alt: Ikke døm deg selv for hardt. Lag en selfiefilm og smil av produktet!

Skal vi ta en prat om film?

Bilde av Lise Berntsen