Bilder som gleder

Fire ganger i året, i takt med årstidene som skifter utenfor, skjer det også utskiftninger innendørs på 07-bygget. Fire årstider betyr fire muligheter til å pynte med de fineste farger og motiver. Og ikke minst, fire anledninger til å kunne glede noen andre. 

 

Kantinebilder_vinter

En ny tradisjon  

Det siste året har vi fått en ny tradisjon i lokalene på Lund. Hvert kvartal, i takt med årstidene, bytter vi ut bildene i kantina. Høst har nå blitt til vinter, og høstløv og kongler er erstattet med nordlys og skikjøring. Ett år har gått siden de første bildene kom opp, og mange fine blinkskudd har fått pryde kantina siden. Men etter hvert dukket det opp et viktig spørsmål: «Hva gjør vi med de gamle bildene? Vi kan jo ikke kaste de …» 

 

Å kunne glede noen andre 

Tanken på at vi kanskje måtte kaste bildene trengte vi ikke å bekymre oss for særlig lenge. Bildene viste seg å være svært populære. Når sommeren var over, måtte det loddtrekning til for å få til en rettferdig fordeling. Den gangen var det seks heldige ansatte som stakk av med hvert sitt flotte sommermotiv. Da høsten var på hell bestemte vi oss for at denne gangen ville vi gi bort bildene til noen vi virkelig syns fortjener det. Noen som kunne få glede av dem i lang tid fremover.  

 

Valget falt på Storebølgen avd. Lund, et bofellesskap for sterkt utviklingshemmede voksne her i Kristiansand. Leilighetsbygget på Lund er relativt nytt, og det er fint å vite at bildene nå skal pynte opp både vegg og hverdag for beboerne.  

Kantinebilder_høst

 

Og snart er det seks nye bilder som skal gis bort. Hvem skal vi glede da?

 

Fra kantine til bofellesskap – bildene gjør seg godt på Storebølgen.